Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Graffitireceptes

cuina geografia radical micropolítica

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 0.0
    total

Presentació

Graffiti Receptes és un projecte autònom, autogestionat, econòmic, social, cultural i artístic, que actualment busca reconnectar-se amb la mar i els seus sabers. Enxarxant-se en el territori de la Barceloneta, vol mantenir-se en un ecosistema generós i enriquidor, on dominin l’intercanvi i l’harmonia.

Graffiti Receptes coorganitza sopars i rituals al Sindicat d’Estibadorxs de Barcelona, on s’aprenen i es transmeten coneixements locals sobre les lluites polítiques, sindicals, veïnals i portuàries d’un barri tradicionalment mariner, que pateix una aclaparadora turistificació. A través de la paraula, el gest, l’aroma i la textura de la cuina de «ranxo», es relacionen memòria oral, geografia radical i gastronomia. Sempre es cuina amb peix de proximitat del Moll de Pescadors de Barcelona, i es donen a conèixer receptes i espècies oblidades que ja gairebé no es consumeixen.

Graffiti Receptes recupera la història crítica del barri i inverteix en projectes d’art i disseny basats en el lloc.

Marina Monsonís és Graffiti Receptes, una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis  arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el graffiti, la geografia radical, mapes,  l'etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals, per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d'espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l'intercanvi i l'harmonia. ACTUALMENT està centrada en els següents projectes:
LLIBRE  DE CUINA I GEOGRAFIA RADICAL DE LA BARCELONETA amb relatogrames de la Carla Boserman
GRAFFITI RECEPTES
LABORATORI GASTRONÒMIC DE PLANTES INVASORES I MALES BONES HERBES 
CUINA POPULAR ESPECULATIVA POSTAPOCALÍTITCA 






Publicacions

Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat