Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Graffitireceptes

cuina geografia radical micropolítica

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total

Biografia

Marina Monsonís López

Veïna de la Barceloneta, estudia a l’escola pública del barri, Alexandre Galí i realitza estudis universitaris al Camberwell College of Art llicenciant-se en art, disseny i medi al Central Saint Martins College of Art and Design de Londres.

S’involucra en els moviments socials des de molt jove en els llocs on ha viscut, en part compartint eines d’art i de disseny.

Des de llavors treballa principalment com a artista visual en projectes arrelats als territoris de mig/ llarg plaç, la gran part del temps a la Barceloneta, el barri on ha crescut https://geografiaesborrada.wordpress.com/

És codirectora del documental L’Últim Carrer amb el cineasta Rasmus Sievers, seleccionat entre d’altres pel festival BAFICI de Buenos Aires i premi jove del Astra Documentary Film Festival Romania.

Ha treballat i col·labora de forma transdisciplinar amb diferents artistes, gestores culturals, col.lectius i persones relaciondes amb els moviments socials i politics com són el Camp Baltimore The creation of the getho and the industrial prison complex, Aviv Kruglangski/Laboratori de Costura de Codi Obert i CCCBarrio, Artur Van Dalen/ Tools for Action , Emily Forman / La Geografia Esborrada, Tamia Guayasamín /Esmeraldas en movimiento Maria Claudia Rossell /Antímano radio comunitaria de Caracas, Sallah Maluli/ Street Art Festival Casablanca Marroc, Julia Ramírez /Eutopias summer departament d' història de l'Art UB, Núria Bàguena/ La cuina dels pirates i filibusters, Universitat d'estiu de Davis/ Geo Radical i peix de proximitat, MAKEA/ Rehogar, cuina rajada, Maria Arnal  i Nova Ruth Vèrtex Festival, Sergi Freixes i el carnòleg/ mar i muntanya a la cuina de postguerra, Rahung Nasution espècies i col.lonitzacions, Sojung Jun/ Translations,

Entre els espais on ha treballat s’ inclouen El Museo Nacional de Arte de Caracas, el Baltimore Contemporanean Museum, el departament de Cultura d’Esmeraldas Ecuador, el Museu Rómer,  Flóris Györ Hongria,  el Kleiner Salon a Berlín, Escola Massana, BAU, la Fundació Tàpies, El MACBA.

Actualment imparteix tallers de cuina amb peix de proximitat ,fusiona i hackeja la cuina tradicional de la Barceloneta amb les receptes que li proporcionen persones que viuen al barri  però que han crescut a altres llocs del planeta.

Dirigeix un llibre sobre geografia radical i gastronomia al  barri de la Barceloneta amb la dissenyadora i relatora gràfica Carla Boserman https://www.flickr.com/photos/141538740@N03/ 

Ha participat en trobades i jornades sobre sobirania alimentària i agroecologia i forma part d'un grup de PESCA que treballa i recerca sobre el tema.

Està a càrrec del projecte La CUINA del MACBA 
https://www.macba.cat/ca/la-cuina-ii
https://www.macba.cat/ca/taller-el-mapa-al-plat
https://www.macba.cat/en/encounter-with-graffiti-receptes

Treballa en diversos projectes comunitaris, laboratorics i pedagògics, que es constel.len a voltes, com les ciències del mar aplicades al disseny, la pedagogia basada en el lloc, el mapeig col.lectiu, el graffiti mural, les rutes crítiques de barri, la cuina, els sabers populars, l'experimentació gastronòmica low cost,  l’etnografia, els rituals de proximitat, la memòria oral i comença amb el biohacking.

Estadístiques generals

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total
 • 1
  Publicacions
 • 5
  et segueixen