Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Graffitireceptes

cuina geografia radical micropolítica

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 0.0
    total

Introduction

Graffiti Receptes és un projecte autònom, autogestionat, econòmic, social, cultural i artístic, que actualment busca reconnectar-se amb la mar i els seus sabers. Enxarxant-se en el territori de la Barceloneta, vol mantenir-se en un ecosistema generós i enriquidor, on dominin l’intercanvi i l’harmonia.

Graffiti Receptes coorganitza sopars i rituals al Sindicat d’Estibadorxs de Barcelona, on s’aprenen i es transmeten coneixements locals sobre les lluites polítiques, sindicals, veïnals i portuàries d’un barri tradicionalment mariner, que pateix una aclaparadora turistificació. A través de la paraula, el gest, l’aroma i la textura de la cuina de «ranxo», es relacionen memòria oral, geografia radical i gastronomia. Sempre es cuina amb peix de proximitat del Moll de Pescadors de Barcelona, i es donen a conèixer receptes i espècies oblidades que ja gairebé no es consumeixen.

Graffiti Receptes recupera la història crítica del barri i inverteix en projectes d’art i disseny basats en el lloc.

Marina Monsonís és Graffiti Receptes, una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis  arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el graffiti, la geografia radical, mapes,  l'etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals, per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d'espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l'intercanvi i l'harmonia. ACTUALMENT està centrada en els següents projectes:
LLIBRE  DE CUINA I GEOGRAFIA RADICAL DE LA BARCELONETA amb relatogrames de la Carla Boserman
GRAFFITI RECEPTES
LABORATORI GASTRONÒMIC DE PLANTES INVASORES I MALES BONES HERBES 
CUINA POPULAR ESPECULATIVA POSTAPOCALÍTITCA 


Posts